Wad-Zwerftocht

Dr. Hein Scheper is als wetenschapper werkzaam in het UMCG. Hij doet onderzoek naar de oorzaak van kanker. Naast zijn werk is hij  actief wadloper en in het bezit van de vergunning om groepen te begeleiden op het Wad. Vanuit zijn werk weet hij als geen ander dat innovatief wetenschappelijk onderzoek voor financiering afhankelijk is van subsidies en giften. Daarom wil hij zijn passie voor het Wad inzetten om bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek, samen met enkele collega-wadlopers.

Met deze ervaren wadlopers worden een drietal Wad-Zwerftocht georganiseerd bij Noordpolderzijl.

Per Wad-Zwerftocht kunnen 12-20 personen maximaal deelnemen
De tocht duurt circa 3 uur
Kosten inclusief consumptie bij terugkeer bedragen voor volwassenen: € 15 en voor kinderen € 8
De gidsen werken belangeloos mee, waardoor de prijs die deelnemers betalen naar kankeronderzoek gaat.

 

Onder begeleiding van gecertificeerde en ervaren gidsen ga je het Wad op. Speuren naar zeehonden, kokkels en alles wat leeft op het Wad! Genieten en uitwaaien met de voeten in de klei. Zie wat er leeft en laat je verrassen!
De drie Wad-Zwerftocht zijn geschikt voor alle leeftijden. Wel moet men goed ter been zijn. De tocht van 3 juni is een gezinstocht en daarmee ook geschikt voor jonge kinderen. De tocht van 17 september bij uitstek geschikt om met collega’s, vrienden en vriendinnen te doen. De tocht van 30 september is een bedrijventocht en kan eventueel (op aanvraag en in overleg) aangevuld worden met een uitgebreide nazit.

Zaterdag 3 juni – 10:00 – 13:30 uur
Gezins-wadzwerftocht
Zondag 17 september –  13:00 – 16:30 uur
Wadzwerftocht met collega’s, vrienden en vriendinnen of individueel
Zaterdag 30 september –   10:00 – 13:30 uur
Bedrijven-wadzwerftocht

Vertrek en eindpunt: parkeerplaats ’t Zielhoes Noordpolderzijl, Zijlweg 4, 9988 TD Usquert
Ieder gaat met eigen vervoer naar en van vertrekpunt  ’t Zielhoes Noordpolderzijl.

Deelnemen kan door aan te melden via umcgkankerresearchfonds@umcg.nl of via 06-57419797. Na aanmelding volgt een bevestiging per email met kledinginstructie en nadere informatie over de betaling.
Uw betaling voor deelname gaat naar het UMCG Kanker Researchfonds, banknummer NL21 ABNA 0423 1266 95 t.n.v. Stichting Steunfonds UMCG o.v.v. KRF 4901.

Facebooktwitter