Sponsoractie pakket

Op deze pagina vind je alles wat u nodig heeft voor een geslaagde sponsoractie. Op deze manier hopen wij het je zo gemakkelijk mogelijk te maken om in actie te komen voor ons UMCG Kanker Researchfonds.

De sponsorloop is de meest bekende vorm; deelnemers leggen binnen een bepaalde tijd (hard)lopend een vast parcours af. Het aantal keer dat zij het parcours afleggen wordt bijgehouden. Dit kan een parcours op een sportveld zijn, op het schoolplein, rondjes om de school of een ander parcours. Ook kan er gekozen worden om een vaste afstand af te leggen, dan loopt iedereen het parcours niet eenmaal maar meerdere keren.

Let op! Als de loop buiten een schoolterrein of sportterrein plaatsvindt, dan moet er toestemming van de gemeente zijn. Natuurlijk kan er ook gekozen worden voor een sponsortocht op een schaatsbaan, sponsorzwemmen in een zwembad of sponsorfietstocht.

Checklist sponsoractie

Contactpersoon

Ben je zelf contactpersoon? Vertel dat aan de mensen waar je mee samenwerkt. Zelf geen contactpersoon? Wijs dan een contactpersoon aan (van school, vereniging, enz). Het is van belang om een aanspreekpunt te hebben.

Datum doorgeven

Geef de datum van de sponsoractie door aan ons via krf@umcg.nl  of +31 (0)50 361 31 22.

Ouders, familie, buren… op de hoogte brengen

Breng betrokkenen op de hoogte door middel van een brief. In deze brief staat wanneer de loop plaatsvindt en dat het de bedoeling is dat iedereen actief opzoek gaat naar sponsors. De brief beschrijft ook kort wat het UMCG Kanker Researchfonds doet.

Persbericht

Breng lokale pers op de hoogte door het versturen van een Persbericht sponsoractie.

Sponsorkaart

Deelnemers aan de sponsoractie gaan op zoek naar sponsoren. Download hiervoor onze sponsorkaart. Eventueel kun je hier ook een korte/uitgebreide toelichting downloaden over de het fonds, zodat iedereen deze mee kan nemen naar sponsoren.

Voorlichting

Het UMCG Kanker Researchfonds neemt contact op om te kijken of er wensen zijn voor een voorlichting aan de deelnemers, en of er iemand van ons aanwezig kan zijn tijdens de sponsoractie.

Op de dag zelf

Op de dag zelf van de sponsoractie ontvangt iedereen een oorkonde als bewijs van deelname aan de sponsoractie voor UMCG Kanker Researchfonds.

Opbrengst

Na afloop van de sponsoractie gaat iedereen met de door hen persoonlijk ingevulde Sponsorkaart terug naar hun sponsoren om de bijdragen op te halen. Eventueel kan er ook gekozen worden om voor een vast bedrag te sponsoren, zodat deelnemers maar één keer langs hun sponsoren moeten.

Eindresultaat

Is de sponsoractie goed verlopen? Wij zouden het heel leuk vinden om een mooie foto en een kort verslag te ontvangen voor op onze website en/of social media. We horen graag hoe het is gegaan en hoeveel geld er is opgehaald. Het bedrag kan vervolgens worden overgemaakt naar:
NL21 ABNA 0423 1266 95,  t.n.v. Stichting Steunfonds UMCG,  o.v.v. KRF 4901, sponsoractie en datum.

Facebooktwitter