Leukemie

Aanschaf Cytoflex Plate Loader om patiënt- en beenmerg specifieke omgeving na te bootsen.Professor Jan Jacob Schuringa is specialist op het gebied van stamcellen en leukemie. Leukemie is een ziekte die voorkomt bij volwassenen en kinderen. Deze ziekte is nog steeds moeilijk te genezen.
Met zijn team heeft Schuringa daarom de afgelopen jaren gewerkt aan steeds betere behandeling van leukemie. Behandeling die begint met inzicht in deze complexe ziekte. Kleine stapjes maken dat de kans op genezing bij deze ziekte steeds groter en nieuwe apparatuur vergroot de kansen.

Nu is het mogelijk om met een Cytoflex Plate Loader een patiënt- en beenmerg specifieke omgeving na te bootsen.  Hiermee krijgt men een beter beeld van het verloop van de ziekte en wordt duidelijker op welke medicatie de ziekte reageert. Een prachtige kans om weer een stap dichterbij genezing van leukemie te komen! De Cytoflex wordt niet alleen ingezet voor het leukemie (waaronder AML) onderzoek van Schuringa en zijn team. Andere afdelingen waaronder pathologie, medische biologie, drug design en Eriba zullen ook profiteren van dit prachtig apparaat.

De aanschaf kost € 17.010. Het project is onder andere gefinancierd door de Crazy Car Run Wintereditie 2019, de Bedumer Winterloop 2019 en familie Gans. Wilt u ook bijdragen aan de onderzoeken van Schuringa, dat kan via doneer o.v.v. Leukemie 4901154.

Facebooktwitter

Status

 
Al binnen: € 16.074
Totaal nodig: € 17.010