Spoortjes kanker-DNA bij NET

Op dit moment is er een enorme vooruitgang op het gebied van kankerbehandelingen. Dat komt door meer inzicht vanuit het laboratorium en door meer samenwerken, waardoor we sneller resultaten kunnen delen. Dat het beter gaat is prachtig, maar we zijn er nog niet.

De resultaten moeten beter, en onderzoeken en behandelingen moeten verfijnder en minder belastend voor de patiënt. Als behandelaars is het, al hartverwarmend en zeer motiverend te horen dat mensen geld inzamelen voor het onderzoek.

Dr. Annemiek Walenkamp en professor Liesbeth de Vries werken onder meer aan het project ‘Spoortjes kanker-DNA bij NET’

Wat gaan ze met het geld doen?

We kunnen sinds kort spoortjes kanker-DNA in het bloed van onze patiënten vinden. Zo kun je bepalen welke eigenschappen de kanker heeft. Als je die weet kun je preciezer beslissen welke behandeling het beste is voor de individuele patiënt tijdens de ziekte. Je hebt dan dus niet steeds tumorweefsel van een operatie of een biopsie nodig. Deze techniek is de afgelopen tijd uitgebreid getest in het laboratorium, en we willen dit nu ook operationeel gaan maken voor patiënten met zogenaamde neuroendocriene tumoren (NET). Uw bijdrage zal ons helpen bij het opstarten hiervan.

Doneren voor dit onderzoek kan hier of via onze bankrekening o.v.v. spoortjes kanker-dna 4901182

Facebooktwitter

Status

 
Al binnen: € 10.002,95
Totaal nodig: € 10.000