Schildklierkanker

Uitvoeren van vruchtbaarheidsonderzoek bij 100 patiënten: vragenlijsten en testen afnemen, analyses uitvoeren en uitkomsten publiceren. Dit project steunen?
Kies Doneer direct en vermeld Schildklierkanker.


Prof.dr. T.P. (Thera) Links  doet onderzoek naar schildklierkanker bij mannen. Dit is een ziekte waarbij een goede kans op overleving is. Echter de langetermijneffecten van de behandeling met radioactief jodium zijn niet bekend en er wordt aangenomen dat mannen na de behandeling tijdelijk onvruchtbaar zijn. In hoeverre dit werkelijk het geval is en of er geen permanente schade optreedt is niet bekend. Met dit onderzoek kan hier duidelijkheid over komen en kunnen goed en gedegen advies gegeven worden aan de mannen die mogelijk een kinderwens hebben na hun genezing. De resultaten van dit project dragen bij aan kosteneffectiviteit van de behandeling van schildklierkanker, want het voorkomt ‘over’-behandeling van de honderden mannen die jaarlijks geconfronteerd worden met deze vorm van kanker.
Professor Links is endocrinoloog en niet alleen voor haar patiënten is dit onderzoek belangrijk, maar ook voor de patiënten van de afdelingen obstetrie & gynaecologie, nucleaire geneeskunde en epidemiologie.

Facebooktwitter