Project Melanoom

Betere behandelmethode voor minder complicaties na melanoom verwijdering.

Barbara van Leeuwen is als chirurg gespecialiseerd in kankerzorg en behandeld het melanoom (agressieve vorm van huidkanker, vanaf een dikte van 0.8 mm) door deze te verwijderen. Bij deze vorm van kanker wordt eveneens de schildwachtklier verwijderd. Bij uitzaaiingen in de schildklier wordt ook nog eens verdere behandeling ingezet.

Tot nu toe bestaat de verdere behandeling uit het verwijderen van alle klieren in het aangedane gebied, maar in de toekomst zal het een behandeling met medicijnen worden. Gelukkig maar, want het verwijderen van de schildwachtklier leidt met regelmaat tot complicaties en klachten.

Van Leeuwen heeft nu een methode voorgesteld die ze wil testen. Met deze methode wordt door de huid heen vastgesteld of er in de schildwachtklier uitzaaiingen zijn. Als de methode werkt zullen patiënten in de toekomst geen extra operatie hoeven ondergaan om vast te stellen of ze in aanmerking komen voor aanvullende behandeling na verwijdering van een melanoom. Hierdoor worden complicaties en wondproblemen bij de patiënt voorkomen.

Van Leeuwen heeft €30.000 nodig om patiënten met melanoomkanker dit perspectief te kunnen geven. In december 2018 werd de Radiomarathon & Artiestenavond in Kommerzijl gehouden ten behoeve van dit project.
Ook bijdragen? Doneer onder vermelding van Melanoom 4901156.

Facebooktwitter

Status

 
Al binnen: € 3.529,45
Totaal nodig: € 30.000