Gezond ouder na kanker

OncoLifeS is een biobank met gegevens. In deze biobank wordt patientmateriaal verzamelt en opgeslagen om in de toekomst innovatief wetenschappelijk onderzoek mee te kunnen doen. Extra aandacht is er voor gezond ouder worden na kanker.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSC0730-1024x683.jpg

Er is al gebleken uit allerlei wetenschappelijk onderzoek dat bepaalde kenmerken van kankergezwellen van belang kunnen zijn om te voorspellen of een behandeling gaat werken. Dit betekent dat we beter weten welke behandeling bij een bepaalde patiënt ook echt het beste werkt.  De patiënt krijgt dan direct de beste behandeling.

Professor Truuske de Bock wil met haar team nu ook kleine stukjes snel bevroren weefsel op slaan in de biobank. Deze zijn niet eerst bewerkt. Dit ‘ruwe materiaal’ kan op een later tijdstip nog elke bewerking ondergaan. Om het materiaal op te kunnen slaan moeten de cupjes waar dit in bewaard wordt, vooraf gecodeerd worden om mee te kunnen in het registratiesysteem. De digitale code moet afgelezen kunnen worden en daarvoor is een Perception HD Camera scanner nodig met een software module in het registratiesysteem.  Met deze voorziening wordt de infrastructuur voor het opslaan en bewaren van materiaal verbeterd. Met het materiaal kunnen nieuwe innovaties om beter te overleven met en na kanker gerealiseerd worden.

Voor dit project is een bedrag van €18.578 nodig. Helpt u mee? U kunt doneren  voor dit project o.v.v. de Bock 4901173.

Facebooktwitter

Status

 
Al binnen: €
Totaal nodig: € 18.578