Combidex

Maak betere diagnose mogelijk en help vrouwen met baarmoederhalskanker.

 

 

 

 

 

 

Kies doneren en vermeld Combidex

Het aantal vrouwen dat baarmoederhalskanker krijgt is sinds 2000 vrijwel ongewijzigd. Deze kanker komt vooral voor bij vrouwen in de leeftijd van 30-55 jaar. Het stadium van de baarmoederhalskanker bepaalt de overlevingskans. Bij stadium I overleeft ongeveer 95% de eerste drie jaar. Bij stadium vier is dit slechts 25%. Bij vrijwel alle patiënten komt de kanker binnen twee jaar terug. De overleving van baarmoederhalskanker is sinds 1999 nauwelijks verbeterd.

Drs. Sibylle van der Meulen ziet de mogelijkheid om de diagnose van deze vorm van kanker te verbeteren. Met een CT scan zijn metastasen (uitzaaiingen van kanker) soms zichtbaar en soms niet. Het maken van een MRI met ijzerhoudend contrastmiddel (combidex) kan onderscheid maken tussen een uitzaaiing in een lymfeklier en een normale lymfeklier, waardoor de juiste behandeling kan worden gestart, operatie of radiochemotherapie. En, onnodige bijwerkingen van de behandeling wordt voorkomen. Met haar onderzoek zorgt drs. Van der Meulen voor een betere diagnose, waardoor deze vrouwen meer kans op overleven hebben!

Wilt u ook vrouwen met baarmoederhalskanker helpen? Het kan nog steeds. Doneer dan voor dit project of start hiervoor een actie.
Actie voeren kan ook met behulp van een eigen actiepagina via Geef.nl .

 

 

Facebooktwitter

Status

 
Al binnen: € 40000
Totaal nodig: € 40000