Bert Beikes naar “Marathon des sables 2020”

Bert Beikes

In 1972 geboren in Nieuwe Pekela. De afgelopen jaren is hij actief aan zijn conditie gaan werken en hij kocht zijn eerste hardloopschoenen.

“Ik merkte dat ik van hardlopen energie kreeg en me lekker begon te voelen. Ik viel af en begon bewuster te leven met gezond eten. In 2016 begon ik met hardloopwedstrijden mee te doen: in het begin 5 en 10 kilometer en daarna ook halve marathons, hele marathons en mud-races. Ook heb ik meegedaan aan de 50 km run van Winschoten.”

Marathon des sables 2020

Nu is Beikes zijn volgende doel: Marathon des sables 2020. Een 6-daagse ultraloop van ongeveer 254 km die jaarlijks wordt gelopen in de woestijn van Zuid-Marokko. Deze loop wordt beschouwd al de zwaarste voettocht ter wereld! De tocht bestaat uit zes etappes, die in zeven dagen gelopen worden. De langste etappe is 84 km en de overige etappes zijn tussen de 20 en 40 km lang. Iedere deelnemer draagt zijn eigen rugzak met eten, drinken, slaapzak etc. De temperatuur kan overdag oplopen tot 40 graden of meer!

“Om dit doel te bereiken wil ik trainen en mij goed voorbereiden. Mijn belangrijkste motivatie is om het te koppelen aan het goede doel: Het UMCG Kanker Researchfonds. De reden voor mij is dat familie overleden is aan kanker en dat er veel mensen door getroffen worden. Ik wil met mijn deelnama aan de marathon zoveel mogelijk geld ophalen voor dit goede doel!”

De beste behandeling in Groningen

In juni 2018 is het UMCG protonentherapiecentrum geopend en het is daarmee het eerste protonentherapiecentrum van Nederland. De protonentherapie is een behandeling waarmee de tumor gerichter kan worden aagepakt, Hierdoor is er minder schade in omliggend weefsel en heeft de patïënt na behandeling minder tot geen restschade. Met name voor kinderen is dit van groot belang. De kinderen kunnen in Groningen terecht en hoeven dus niet de hele wereld over voor de beste behandeling. Er is opvang voor familie en zorg eromheen. Maar ook voor volwassenen wordt de therapie waar mogelijk ingezet, waar tumoren in kwetsbare gebieden zitten zoals het hoofd-hals gebied.

Help mee!

De protonentherapie is een geweldige aanvulling voor patiënten met bapaalde vormen van kanker. Maar hier stopt het niet! Veel behandelingen kunnen al met protonen, maar meer moet kunnen en verbeteren kan altijd. Met innovatief onderzoek wordt dat gedaan. Het UMCG Kanker Researchfonds draagt daar graag aan bij. Elke steun is welkom!

Help Bert Beikes zodat patiënten nog beter behandeld kunnen worden. U kunt hier doneren of een geefactie starten!

Sponsoring

Meer doen? U kunt helpen door Bert te sponsoren. Om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel zijn er verschillende gradaties gemaakt:

  1. Diamanten sponsor (1000 euro)

Hiervoor komt uw logo groot op de voorkant van de shirts en wordt het logo op de Facebook-pagina van Bert Beikes geplaatst.

    2.  Gouden sponsor (350 euro)

Hiervoor komt uw logo groot op de achterkant van de shirts en wordt het logo op de Facebook-pagina van Bert Beikes geplaatst.

    3.  Zilveren sponsor (250 euro)

Hiervoor komt uw logo op de mouwen van de shirts en wordt het logo op de Facebook-pagina van Bert Beikes geplaatst.

    4.  Bronzen sponsor (100 euro)

Hiervoor komt uw logo op de broekjes en wordt het logo op de Facebook-pagina van Bert Beikes geplaatst.

Daarnaast worden sponsoren na afloop bij elkaar gebracht in een sportieve omgeving om zakelijk te netwerken. Uw naam zal worden vermeld in de krantenartikelen die over Bert Beikes worden geplaatst.

Contact

Al het geld gaat naar het onderzoek dat het UMCG Kanker Researchfonds financiert. U kunt ook materiaal sponsoren. Vraag naar de mogelijkheden via farmergrunn@live.nl

Facebooktwitter