Jaarlijkse inzamelingsactie 2018

Wist u dat enkele van de beste kankeronderzoek- en behandelcentra in Nederland staan?
Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de beste kankeronderzoek- en behandelcentra in Nederland. Artsen en wetenschappelijk onderzoekers werken samen met maar één missie: de oorzaken van kanker ontrafelen, nieuwe behandelingen ontwikkelen en levens redden. Hiervoor is veel geld nodig.

Wilt u ons levensreddende werk steunen?
Met een bijdrage maakt u nieuwe, belangrijke doorbraken mogelijk in het onderzoek naar kanker. Met een bijdrage aan het UMCG Kanker Researchfonds steunt u onderzoekers en wetenschappers in hun zoektocht naar betere geneesmiddelen tegen kanker. Uw gift komt voor de volle 100% ten goede komt aan onderzoek naar nieuwe en betere manieren om kanker te behandelen. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van een zogenaamde microplaatscanner. Hiermee kan het onderzoeksteam van prof. Marcel van Vugt de gevoeligheid van kankercellen voor medicijnen meten. Ook zitten de onderzoekers te springen om andere apparatuur om het kankeronderzoek een enorme stap vooruit te helpen.

Om voorop te blijven lopen als behandel- en onderzoekcentrum voor kanker, moeten we blijven investeren in nieuwe apparatuur en nieuwe onderzoeken. Deze investeringen kunnen we alleen opbrengen met extra steun.
Doet u mee? U helpt ons dan nieuwe methoden te vinden om de kans op kanker te verkleinen. Maar nog belangrijker is dat uw gift baanbrekend onderzoek mogelijk maakt dat genezing van vele vormen van kanker dichterbij brengt.

Doneren kan in de doneermodule hier
of via
NL21 ABNA 0423 1266 95 t.n.v. Stichting Steunfonds UMCG
o.v.v. Jaarlijkse inzamelingsactie KRF

Deze doorbraken hebben we bijvoorbeeld hier in Groningen al bereikt met de steun van onze donateurs.

Professor Alexander Dömling ontwikkelt nieuwe medicijnen die aangedane organen beter bereiken. Dit vergroot de kans op overleven bij dodelijke kankersoorten.

Onze medische oncologen dr. Rudolf Fehrmann en dr. Jacco de Haan hebben een grote studie opgezet naar de aanwezigheid van specifieke darmbacteriën als voorspeller of immuuntherapie effect zal hebben.

Professor Harry Groen heeft een nieuwe methode ontwikkeld om uit bloed het type longkanker bij een patiënt te bepalen. Patiënten ondervinden veel minder negatieve gevolgen van deze nieuwe onderzoeksmethode. De methode van prof. Groen is niet alleen patiëntvriendelijker, maar ook goedkoper.

Professor Marcel van Vugt werkt aan methoden om eiwitten op en in tumorcellen sneller en beter te analyseren. Dit maakt zeer gerichte behandelingen mogelijk die de kans op genezing aanmerkelijk vergroten.

 

 

 

Facebooktwitter