1000-dansjes festival

1000-dansjes

Opbrengst 1000 Dansjes Festival 15.140 euro

Eind oktober 2012 ging de dansvoorstelling ‘Midnight Rising’ van het Groninger dansgezelschap”Club Guy & Roni” in première  in de Groningse Stadsschouwburg. Na afloop was er feest in de foyer. Daar nam kankeronderzoeker  dr. Wijnand Helfrich namens het UMCG Kanker Researchfonds een cheque ter waarde van  € 15.140 in ontvangst. Dit bedrag is op initiatief van dansgezelschap Club Guy & Roni bijeengebracht met het project het ‘1000 Dansjes Festival’.

Club Guy en Roni is internationaal beroemd en heeft Groningen als haar thuisbasis. Het dansgezelschap wilde graag iets terug doen uit liefde voor de stad Groningen en haar inwoners.

Dit resulteerde in het 1000 Dansjes Festival,  een online campagne waarbij een groot aantal korte dansen werden aangeboden tegen een financiële bijdrage ten gunste van het UMCG Kanker Researchfonds. Cabaretier Jochem Myjer was één van de BN-ers die belangeloos zijn dans “kangaroe met een hernia” ter beschikking stelde. Deelnemers waren ook te vinden onder de Groninger schoolgaande jeugd. De opbrengst zal worden gebruikt voor het ondersteunen van het wetenschappelijk kankeronderzoek in het UMCG.

 

Facebooktwitter