Bedumer Winterloop 2017

Ren, wandel of wheel op 4 februari 2017 – Wereld Kanker Dag !

De Bedumer Winterloop is een jaarlijkse sponsorloop voor kankeronderzoek en in 2017 gaat de opbrengst naar twee projecten in het UMCG.

Het project van Prof. Wijnand Helfrich is de aanschaf van een Eppendorf S41i CO2-incubator om nieuwe geneesmiddelen sneller en beter in het laboratorium te kunnen produceren. Met de realisatie van dit project kunnen nieuwe geneesmiddelen sneller toegepast worden. De onderzoeksgroepen van onder andere urologische oncologie, chirurgische oncologie, nucleaire geneeskunde en hematologie zullen hiervan profiteren.

Het project van Prof. Harry Groen betreft de aanschaf van microzeven om circulerende tumor cellen te scheiden. Met dit project wordt het mogelijk om te voorspellen of een behandeling bij een patiënt aanslaat. Met de realisatie van dit project wordt een betere behandeling van patiënten met onder andere longkanker mogelijk.  Onderzoeksgroepen van longziekten zullen van dit project profiteren en ook de onderzoeksgroepen van hematologie, Eriba, genetica en pathologie.

De sponsorkaart is verkrijgbaar bij Bakkerij Hoekstra in Bedum, te downloaden via Facebook van de Bedumer Winterloop of via hun website. De kaart is ook aan te vragen via umcgkankerresearchfonds@umcg.nl of af te halen in het UMCG in ruimte U4.113. UMCG-ers die meedoen kunnen gebruik maken van het sportshirt van het fonds en zich melden via voornoemd e-mailadres. Iedereen die iets extra’s of een bijzondere actie doet, kan dat melden zodat de organisatie en het fonds dit kunnen volgen en steunen via social media.

Programma Winterloop 2017

Lengte van 1 ronde: 350 meter
Start wandelaars, groep 1, 2: 13:30 uur / 45 min.
Start 13 jaar en ouder: 15:30 uur / 45 min.
Start groep 3 t/m 8: 14:30 uur / 45 min.
Start bedrijvenloop: 16:30 / 45 min.

Inschrijven vanaf: 13:00 uur
Inschrijven: in de gymzaal Versplein (De Vlijt, 9781 NR Bedum)

Meer informatie: Bedumer Winterloop

 

Facebooktwitter