Broodje Onderzoek

Vanuit het UMCG nodigen wij ondernemers graag uit voor onze nieuwe lunchlezingen, een Broodje Onderzoek.

Nieuwe technieken in gezondheidsonderzoek
Het UMCG gaat iets nieuws doen: voor geïnteresseerden is vanaf heden een “Broodje Onderzoek” beschikbaar.  Gedurende de werkweek op laagdrempelige wijze kennis maken met toponderzoek in het academische ziekenhuis.  Dankzij het nieuwe lunchprogramma ‘Broodje Onderzoek’ kan men aanschuiven voor de lunch en tegelijkertijd getrakteerd worden op de laatste stand van zaken op het gebied van medisch onderzoek. Toponderzoekers vanuit verschillende specialismen zullen de komende maanden hun resultaten en werkwijze toelichten in toegankelijke lunchlezingen.  Tijdens de lezingenreeks zullen onder andere het gebruik van nieuwe technieken zoals Virtual Reality, Big Data en Kunstmatige Intelligentie in gezondheidsonderzoek aan bod komen.

Bewust keuzes maken
De eerste lunchlezing wordt verzorgd door de vooraanstaande neurowetenschapper, André Aleman. Aleman is een innovatief, internationaal vooraanstaand hersenonderzoeker. Aleman bracht onder andere de hersenen van schizofreniepatiënten die stemmen horen in beeld. Momenteel leidt hij het eerste onderzoek ooit dat de functionaliteit van de hersenen van gezonde ouderen in Okinawa (Japan) in kaart brengt. Bovendien schreef Aleman de bestseller ‘Je brein de baas’ over de vraag in hoeverre wij in staat zijn bewust keuzes te maken.

 Professor André Aleman (Foto Henk Veenstra)

Voorinschrijving
De laagdrempelige ‘Broodje Onderzoek’ lezingen duren ongeveer een half uur, waarna er tijd is voor vragen. De lunchlezingen zijn voor iedereen toegankelijk, maar bedrijven in de stad krijgen via deze mail de kans hun werknemers via deze voorinschrijving aan te melden. Voor slechts € 7,50 krijgt de bezoeker een verzorgde lunch en toegang tot de lezing.

Op donderdag 29 november start de het eerste Broodje Onderzoek vanaf 12:00 uur in het UMCG.
Deze eerste editie wordt geopend door Marian Joëls, lid van de Raad van Bestuur.

Aanmelden
Opgeven is verplicht en kan via deze link:  Opgave Broodje Onderzoek

Datum Spreker Onderwerp Zaal
29-11-2018 Andre Aleman Neurowetenschap Lokaal 16
31-1-2019 Pim van der Harst Big Data Ronde Zaal
28-2-2019 Sophia de Rooij Virtual Reality in de zorg Ronde Zaal
28-3-2019 Jacob Schuringa Ronde Zaal
Facebooktwitter