WsV Friese Lange Afstand Lopers

De Flal (FrieseLange Afstand Lopers), is met ruim 1500 leden, de grootste vereniging van Nederland die al meer dan 40 jaar in de herfst- en wintermaanden (oktober t/m maart) 12 wandeltochten organiseert in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Jaarlijks wordt ook een tocht gepland in Noord-Holland en in de NO polder of omgeving. Het karakter van de tochten is door deze spreiding over verschillende provinciën zeer divers. Polderlandschap, bos en hei, het Friese platteland met mooie vergezichten; het aanbod is zeer afwisselend en niet één tocht is gelijk.

De te lopen afstanden zijn 25, 35, 40, 50 of 60 km. Naarmate de dagen korter worden, vervallen de 60 respectievelijk 50 km afstanden en wordt de 40 km afstand ingekort naar 35 km.

Het aantal deelnemers per tocht varieert van 350 tot 700 wandelaars. Niet iedereen is een lange afstand wandelaar. Daarom is de 25 km een prima afstand om een aantal uren in de vrije natuur actief en sociaal bezig te zijn. Op alle tochten zijn ook niet-leden welkom.

Wandelaars hebben bij inschrijving de mogelijkheid om een vrije gift te doen voor het UMCG Kanker Researchfonds.

Facebooktwitter