Walk for Life Groningen 2016

Walk for Life Groningen was weer een succes!

Zaterdag 23 april 2016 was de twaalfde editie van de Walkf for Life Groningen. Iedereen kon meedoen. Jong en oud, als groep of als bedrijf.  Er kon zelf worden gekozen: wilde je wandelen, nordic walken of hardlopen? Alles was mogelijk. Voor de kinderen was er een speciale kidsrun.

Rond het evenement was van alles te doen. Zo was er live muziek en was het leger aanwezig met voertuigen. Ook de reddingsbrigade, waarmee een tochtje over het Hoornse meer kon maken. Het weer werkte ook goed mee. Aan het begin wat regen kon de sfeer niet veranderen.

Een dag eerder al was het een spektakel in de hal van het UMCG. De 44e Pantserinfanteriebataljon Johan Willem Friso steunt het initiatief van de Walk for Life en organiseerde een estafette van de Johan Postkazerne in Havelte naar het Oncologieplein. Daar kon je een speld horen vallen tijdens het aanbieden van een cheque ten behoeve van het AYA (adolecent & Young Adult) en het UMCG Kanker Researchfonds, het goede doel van de stichting Walk for Life. Commandant luitenant kolonel Bert Stam benadrukte dat de militairen zich verwant voelen met de (jong)volwassenen met kanker.

Op naar volgend jaar!

DSC_0105        13071685_1731280053823167_5445507320084048033_o

 

 

Walk for Life Groningen voor jongeren met kanker: 23 april 2016

Groningen – De Stichting Walk for Life Groningen organiseert voor de 12e keer het wandel- en loopevenement ten bate van jongvolwassenen (18 – 35 jaar) die geconfronteerd worden met kanker.

Met de Walk for Life wordt geld bijeen gebracht voor deze groep jongeren en de bijdrage van deelnemers gaat voor 100% naar dit doel. Het geld van de afgelopen jaren is onder meer besteed aan stamcelonderzoek bij leukemie, onderzoek ten behoeve van overlevers na zaadbalkanker, onderzoek naar neuro-endocrinetumoren en onderzoek naar immuun cellen.

De 44e Pantserinfanteriebataljon Johan Willem Friso steunt het initiatief van de Walk for Life en organiseert op de dag voor het evenement een estafette van de Johan Postkazerne in Havelte naar het Oncologieplein in het UMCG. De verwachting is dat ze rond half vier op 22 april vanaf de Grote Markt richting het UMCG gaan. De militairen dagen lopers uit om met hen mee te doen. Natuurlijk zijn ze op 23 april ook aanwezig met materieel bij Kaap Hoorn. De Walk for Life Groningen onderscheidt zich van andere loopacties, doordat zij naast rennen, wandelen en kidsrun ook een parcours heeft voor wheelers.

Er zijn tijdens het evenement allerlei leuke, gezellige randactiviteiten die dag aan de Kaapse Baan 1, 9752 XP Haren, m.m.v. onder andere het leger, reddingsbrigade en brandweer.

Doe mee: Zaterdag 23 april 2016 – Walk for Life Groningen. Wandel of ren en steun kankeronderzoek t.b.v. jongvolwassenen met kanker (AYA’s) in het UMCG. Speciale kidsrun en parcours geschikt voor wheelers. Opbrengst 100% naar jongvolwassenen met kanker.

www.walkforlifegroningen.nl

– See more at: http://www.112groningen.nl/Groningen/nieuws/27888/walk-for-life-groningen-voor-jongeren-met-kanker-23-april-2016.html#sthash.9vWA7uVR.dpuf

Facebooktwitter