Walk for Life 2015

25-04-2015

WFL 2Zaterdag 24 april vond voor de elfde keer de Walk For Life Groningen plaats. Er kon individueel meegedaan worden, als groep of als bedrijf. Ook kinderen konden op een eigen parcours meedoen. En iedereen mocht kiezen: wilde je rennen, wandelen, nordic walken, alles mocht! Het werd net als voorgaande edities weer een groot succes en ook de opbrengst van deze Walk for Life gaat naar het UMCG Kanker Researchfonds.

Rond het evenement was van alles te doen. Zo was er live muziek en was het leger aanwezig met voertuigen. Ook de brandweer was van de partij samen met de reddingsbrigade waarmee een tochtje over het Hoornse meer gemaakt kon worden. Het weer werkte ook goed mee. Af en toe een drupje regen kon aan de goede sfeer niets veranderen.

WFL UMCGEen dag eerder al was het een spektakel in de hal van het UMCG. Militairen van de 43e Gemechaniseerde Brigade en de 44e Pantserinfanteriebataljon RI Johan Willem Friso van de Koninklijke Landmacht marcheerden door het Universitair Medisch Centrum Groningen. Die dag gingen zij in estafettevorm van Havelte naar Groningen in opmaat naar de Walk for Life. Via de Grote Markt gingen de militairen naar het Hanzeplein. Vervolgens marcheerde de groep van ruim 70 militairen het UMCG binnen met ongeveer twintig doedelzakspelers voorop.

Daar aangekomen werden zij toegesproken door Folkert Kuipers van het Raad van Bestuur van het UMCG en Mattias Gijsbertsen, wethouder in Groningen. Vol lof spraken de heren de militairen toe over hun fantastisch prestatie en de manier waarop zij kankeronderzoek helpen door op deze manier de strijd aan te gaan met deze ziekte.

Daarna was het woord aan Bert Stam, commandant van de 44e Pantserinfanteriebataljon: ‘Wij voelen ons verbonden met u, jongeren, die strijden voor hun leven. Wij gaan op missie en kunnen daar ook in situaties terecht komen waarin wij voor ons leven vechten. Echter, wij kunnen terugslaan. Bij kanker kan dat vaak niet, is het een ongelijke strijd. Wij voelen ons ook verbonden met diegenen die kanker bestrijden. Wij wilden onze verbondenheid tonen door deze estafette te lopen en aandacht te vestigen op dit goede doel. Uw strijd tegen kanker is onze strijd tegen kanker.’

Na deze indrukwekkende woorden overhandigde Commandant Stam de cheque van €3902,10 aan Marga Timmerman van Walk for Life: ‘Ik ben diep ontroerd door de wil om deel te nemen. Ik wil jullie uit het diepst van mijn hart bedanken.’

Op naar volgend jaar!

 

2014

Inschrijving Walk for Life 2015 geopend

De elfde editie van het wandel- en loopevenement rondom het Paterswoldse Meer en het Hoornse Meer vindt dit jaar plaats op zaterdag 25 april.

Walk for Life Groningen wil met het evenement aandacht schenken aan jongvolwassenen (18 t/m 35 jaar) die worden geconfronteerd met kanker en hun perspectief bieden op betere behandeling. De opbrengst van Walk for Life Groningen gaat daarom naar het UMCG Kanker Researchfonds.

Je kunt individueel mee doen, als groep of als bedrijf. Je kunt rennen, wandelen of ‘nordic walken’.
Ook is er een parcours voor wheelers en voor de kinderen is de speciale kids run over 2,4 kilometer bij het Hoornse Meer in Groningen.

Vorig jaar bracht de loop 24.000 euro op. Help jij mee om dat te overtreffen?

Deelname aan de Kidsrun kost € 7,50 en individuele deelname voor de overige afstanden kost € 10,00.
Voor bedrijven gelden speciale tarieven. Kijk hiervoor op de website van de Walk for Life Groningen.
De gehele opbrengst van het inleggeld van de deelnemers gaat naar het UMCG Kanker Researchfonds.

Inschrijven voor Walk for Life Groningen 2015 kan via de website www.walkforlifegroningen.nl.

—-

januari 2015

In de opmaat naar de Walk for Life 2015 doet de 43e Gemechaniseerde Brigade uit Havelte het UMCG aan op 24 april 2015. Die dag gaan zij in estafettevorm van Havelte naar Groningen. Via de Grote Markt is de finish op het Hanzeplein. Vervolgens marcheert de groep het UMCG binnen met enkele ‘pipers’ voorop.

150215 pipers

Deze sportieve prestatie krijgt een vervolg op 25 april 2015. Rondom het Hoornse Meer zijn allerlei activiteiten, waaronder de WalkforLife Run en Wandeltocht met verschillende afstanden. Speciaal voor de kinderen is de Kidsrun.  Bezoekers van het evenementen kunnen onder andere een rondje met de reddingsbrigade doen en materiaal van het leger bekijken! Kortom een evenement waarbij sportieve prestaties worden gecombineerd met gezellige familie-activiteiten.

De   opbrengst van de sportieve activiteiten gaat naar het UMCG Kanker Researchfonds. 

150215 runners             150215 fun

Facebooktwitter