Gerben’s Strongman Run

Bijzondere gift voor het UMCG Kanker Researchfonds

Gerben Saalmink (39) uit Assen overhandigde donderdag 10 september een cheque van € 5355,13 aan Hilde Jalving, medisch oncoloog, en Lukas Been, oncologisch chirurg, van het UMCG Cancer Center. Hij haalde het geld op met zijn deelname aan de StrongmanRun in Hellendoorn, een loopwedstrijd over 21 kilometer waarbij deelnemers verschillende hindernissen, zoals water, modder, heuvels en andere obstakels, moeten trotseren.

Saalmink, die sinds vier jaar lijdt aan kanker, liep eerder twee keer mee maar deze keer alleen de laatste 21 meter van het parcours, samen met zijn vrouw Wendy en zijn teamgenoten, die wel het hele traject liepen. Hij zamelde het geld in voor het UMCG Kanker Researchfonds: “Mijn manier om iets terug te doen voor deze betrokken, goede, deskundige mensen die daar werken.” En ondanks zijn ongeneeslijke ziekte is hij resoluut over de StrongmanRun van 2016: “Ik doe mee, ik noem het strongmantality”.

Het bedrag zal overigens hoger uitvallen: het geld stroomt nog steeds binnen. Jalving bedankte Saalmink hartelijk voor de cheque en zijn lovende, persoonlijke, woorden. Het geld zal worden ingezet voor melanomenonderzoek in het UMCG.

IMG_1867

Lovende woorden voor de betrokken artsen en het UMCG.

check overhandiging

Cheque wordt overhandigd

met cheque

Gerben Saalman, dr. Hilde Jalving en dr. Lukas Been met de cheque.

partner

Partner Wendy geniet van het bijzondere moment.

 

 

Facebooktwitter