Carbagerun Winter Editie Scandinavië

Mark, Dennis, Gertjan en Egbert doen mee aan de wintereditie van de Carbagerun van 23 tot 27 februari 2015. De drie rij-instructeurs en een brandweerman zijn samen het team De Rijbewijscoach. Ze zijn er helemaal klaar voor. Een oude auto is opgelapt en deze moet hun door Scandinavië brengen. Zij gaan over grenzen, net als het UMCG Kanker Researchfonds.

De mannen hebben diverse sponsoren die hun tocht ondersteunen. Zij gaan met de carbagerun de uitdaging aan om met hun opgeknapte ‘barrel’ een lange tocht te maken, samen met een groot aantal andere deelnemers. Tot op het laatste moment wordt er gesleuteld aan de auto om de kans zo groot mogelijk te hebben dat ze de tocht helemaal uitrijden zonder technische problemen. De tocht zelf is een uitdaging, maar ook de opdrachten die de mannen onderweg moeten uitvoeren.
Op 23 februari start de tocht om 09:00 uur in Emmen.

De mannen nemen het logo van het fonds mee en zullen onderweg kiekjes maken met het logo. Op 24 februari zien we het fonds terug op de hoedenplank. Na het bakken van gehaktballetjes bij de Ikea en de zoektocht naar een eland zijn we opnieuw in beeld als er een groepsfoto met auto wordt gemaakt.

Onderweg van Karlstad naar Trondheim wordt er sneeuw gegeten en hebben ze een Noor onder en boven de auto. Ondertussen wordt het werk van het fonds door hun opnieuw onder de aandacht gebracht: Voor iedereen met kanker betere behandelmethoden, meer genezing en betere overleving na kanker. Het UMCG Kanker Researchfonds gaat daar voor en het team De Rijbewijscoach gaat daarvoor!

Op 27 februari hebben ze de finish gehaald! Na een mooie rit met 2 paar sneeuwkettingen, een Scania vrachtwagen en een vorkheftruck zijn ze aangekomen. De punten verdiend, maar ze zijn  vooral blij met de felbegeerde “I’m a Carbage runner” medaille én sticker!

Het UMCG Kanker Researchfonds is blij met alle aandacht die zij, mede via hun hoofdsponsor 112Groningen.nl, hebben besteed aan grensoverschrijdend kankeronderzoek in Groningen.

team op zolder

sneeuwpop met logo

sneeuwpop met logo2

hoedenplank

 tanken

 tanken2  

kopenhagen naar karlstad

carbagerun2

carbagerun

 

hele team
 route 
 IMG_1521
Facebooktwitter