Benefietconcert Rijssens Mannenkoor met o.a. Iris Kroes

19 Juni 2015
Op 19 juni bracht een delegatie van het Rijssens Mannenkoor een bezoek aan het UMCG. Men kreeg een college van dr. Hein Schepers en aansluitend werd een rondleiding op het multi oncologisch laboratorium verzorgd. Het was een bijzondere middag, waarbij men een kijkje mocht nemen in de ‘keuken’ van het oncologisch onderzoek in het UMCG.

rmk met hein rmk umcg rmk lab rmk met gg

 

12 Juni 2015
De benefietconcerten die het Rijssens Mannenkoor op 30 mei gaf in de hal van het UMCG en in de Martinikerk in Groningen voor het UMCG Kanker Researchfonds zijn een ongelooflijk groot succes geworden!

Patiënten en medewerkers genoten ’s middags van het concert van het Rijssens Mannenkoor in de hal van het UMCG. ’s Avonds stond het mannenkoor, opnieuw samen met de artiesten die belangeloos meededen zoals Iris Kroes, in de Martinikerk.

Na afloop van het concert werd een cheque uitgereikt met de opbrengst van beide benefietconcerten: €20.000! De Voortman Steel Group doneerde op 1 mei vervolgens ook €10.000 waarmee het eindbedrag op een geweldige €30.000 voor het UMCG Kanker Researchfonds is gekomen!
Op 12 juni werd het bedrag nogmaals aangevuld met  €10.000 door de familie Wessels uit Rijssen van Reggeborgh Beheer. De prachtige actie van het Rijssens Mannenkoor levert daarmee totaal €40.000 op.

Dit fantastische bedrag zal ingezet worden voor een betere behandeling, voor minder gevolgschade en natuurlijk voor de genezing van kanker.

 

Klik op de foto’s voor een mooie sfeerimpressie van 30 mei jl!

22 mei 2015
Het Rijssens Mannenkoor hoopt ook dat medewerkers van het UMCG langs zullen komen bij het benefietconcert. Klik op onderstaande foto voor meer informatie.

Rijssens Bijlage

10 mei 2015
In opmaat naar het benefietconcert op 30 mei was het UMCG Kanker Researchfonds ook op de RMK Fair Rijssen om aandacht te vragen voor het kankeronderzoek in het UMCG en het concert.

Vrijwilligers waren aanwezig om belangstellenden te informeren over het werk van het UMCG Kanker Researchfonds. Ook waren er sieraden in de stand te verkrijgen van Jeanet Metselaar Sieraden, waaronder een prachtige serie met hanger waar je optioneel iets in kunt bewaren. De sieraden kosten €12,50 of €15,00. Voor meer informatie over deze sieraden klik hier. De gehele opbrengst gaat uiteraard naar het kankeronderzoek van het UMCG.

rrmk rmk

Het benefietconcert

Affiche Benefietconcert jpgOp zaterdag 30 mei 2015 verzorgt het Rijssens Mannenkoor een benefietconcert waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de stichting UMCG Kanker Researchfonds. Dit concert vindt plaats in de Martinikerk te Groningen. Medewerking aan dit concert wordt verleend door: Jan Lenselink (piano), Martin Mans (orgel), Andre Pouwer (synthesizer), Iris Kroes (harp en zang) en Ard Kamphuis (bariton).

Na overleg met de organisatie heeft het Rijssens Mannenkoor besloten dit concert aan te merken als een benefietconcert waarvan de volledige opbrengst bestemd is voor een goed maatschappelijk gedragen doel. Omdat jaarlijks heel veel mensen sterven aan kanker is er veel geld nodig voor behandeling en onderzoek naar deze gevreesde ziekte. In het Universitair Medisch Centrum Groningen wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze ziekte om zodoende patiënten nog beter te kunnen behandelen. En dat onderzoek kost veel geld. Om een zo hoog mogelijke opbrengst te krijgen, hoopt de organisatie op een uitverkochte kerk. Daarnaast werken ook alle artiesten belangeloos mee.

Het Rijssens Mannenkoor is een dynamisch en enthousiast koor, dat bestaat uit meer dan 140 leden met veel jong zangtalent in hun midden. Het staat bekend om zijn krachtige mannenkoorzang met een repertoire dat de volle breedte van het muzikale spectrum bestrijkt. Het koor staat onder de bezielende leiding van dirigent Freddy Veldkamp, die voor deze avond een fantastisch programma heeft samengesteld. Veldkamp is een veelzijdig musicus, die naast dirigent van koren ook organist is, muziekles geeft en verbonden is aan het Concertgebouw in Amsterdam.

De muzikale omlijsting zal deze avond verzorgd worden door Jan Lenselink (piano), Martin Mans (orgel) en Andre Pouwer (synthesizer). Ook zal Iris Kroes, de winnares van de Voice of Holland 2012, met harp en zang haar medewerking verlenen. De eigen koorsolist van het Rijssens Mannenkoor, Ard Kamphuis, zal zijn prachtige baritonstem laten horen in deze enorme akoestische kerk. Kortom, genoeg ingrediënten voor een fijne muzikale avond.

Het concert zal beginnen om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Kaarten voor dit concert kosten € 15.00 per persoon. De kaarten zijn te verkrijgen bij het VVV-kantoor aan de Grote Markt in Groningen, Boekhandel Daan Nijman in het UMCG en aan de kassa bij de kerk. Ook kunt u kaarten online bestellen via www.rijssensmannenkoor.nl.

Ook ’s middags zal het Rijssens Mannenkoor al een concert verzorgen in de grote hal van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Ook hier zullen alle musici hun medewerking verlenen. Tijdens dit ziekenhuisconcert zal ook een kinderkoor, “de Telekids musicalschool”, haar medewerking verlenen. Flyer benefietconcert Iris Kroes jpgDit koor staat onder leiding van Andre Pouwer. Dit concert begint om 14.30 uur, is gratis toegankelijk en is speciaal bedoeld voor de patiënten van het ziekenhuis, hun bezoek, familie, vrienden en bekenden. Na afloop van het concert zal er een collecte gehouden worden. Ook deze opbrengst is bestemd voor de stichting UMCG Kanker Researchfonds. De opbrengst van beide concerten zal s ’avonds tijdens het concert in de Martinikerk bekend gemaakt worden.

 

 

Facebooktwitter