Derde TKP-tocht van Groningen groot succes

Op 14 september jl. was de 3e editie van de TKP Tocht van Groningen. Ruim 1100 deelnemers stapten die dag op de fiets; onder hen waren ook veel UMCG-medewerkers.

De tocht begon op de Vismarkt, en koerste direct richting het UMCG.  Vanaf de Oostersingel fietsten de deelnemers onder de overkapping van het Poortgebouw door, en bereikten zij het terrein van het UMCG. Daarna kwamen ze op de fiets door de zij-ingang het UMCG binnen.

In de Winkelstraat van het UMCG ging de route verder over de groene loper en aan het einde van deze Winkelstraat sloegen de fietsers linksaf. Zij verlieten het UMCG weer bij het Beatrix Kinderziekenhuis.

TKP-tocht 2

Dit bijzondere onderdeel van het parcours werd door de fietsers met veel enthousiasme ontvangen en zeer gewaardeerd.

Vanaf het UMCG terrein vervolgden de fietsers hun route. Zij konden 75, 110 of 150 kilometer fietsen door het Groninger land. De langste route ging langs het mooie Lauwersmeer. Ook de twee kortere routes leidden de fietsers door prachtige streken van Groningen.

Zowel de deelnemers als de organisatie sprak na afloop van de TKP-tocht van een  enorm succes.

De  deelnemers werden bij inschrijving voor de tocht uitgenodigd om een donatie te doen voor het UMCG Kanker Researchfonds. Daarnaast heeft de organisatie  andere sponsoren bij het Fonds betrokken. .

De organisatie van de TKP-tocht dankt alle deelnemers voor hun sportieve prestaties en hun bijdrage aan de UMCG Kanker Researchfonds.

De uiteindelijke opbrengst voor het UMCG Kanker Researchfonds: 804 euro!

TKP-tocht 1

Facebooktwitter