Bedumer Winterloop groot succes

 Op 1 februari 2014 werd de vierde Bedumer Winterloop gehouden. In het centrum van Bedum was een parcours van 350 meter afgezet. Deelnemers konden in drie groepen gesponsord de rondes lopen of rennen.Buiten de sponsorloop om waren er andere activiteiten. De Veiligheidsregio cluster ’t Hogeland Brandweer was bijvoorbeeld aanwezig en tegen betaling kon men op de foto met de auto en brandweerman of kon men een ritje maken met de brandweerauto.
Honderden deelnemers deden mee aan dit sportieve evement, waaronder leden van Sportcentrum Balili uit Groningen, scholieren van de Togtemaarschool, leden van diverse sportlclubs uit Bedum en de Raitdaiprunners.

De eerste groep lopers werd door Henk de Haan weggeblazen. In de tweede groep liepen lopers mee van het UMCG, waaronder Dr. Wijnand Helfrich. Dr. Helfrich benadrukte in een interview dat kankeronderzoek helemaal afhankelijk is van subsidies en sponsoring. Het UMCG Kanker Researchfonds is dan ook blij met dit initiatief van bakker Klaes Hoekstra. Initiatiefnemer en vrijwiliggers (o.a.de Loopgroep Bedum) hebben weer veel werk verzet om dit evenement mogelijk te maken.

De totale opbrengst: 24.197 euro!

Bedumer winterloop 1 Bedumer winterloop 2 Bedumer winterloop 3
Facebooktwitter