Groningen Swim Challenge 2022

Op zaterdag 27 augustus duiken honderden zwemmers het Groningse water in om geld bij elkaar te zwemmen voor het UMCG Kanker Researchfonds.

De deelnemers van de Groningen Swim Challenge hebben allemaal een persoonlijke reden om mee te doen aan het grootste zwemevenement van Groningen. De een zwemt voor een dierbare die ziek is of voor een naaste die overleden is aan kanker of de gevolgen hiervan.

Ondanks dat het natuurlijk een pijnlijk onderwerp is, is de dag van de Groningen Swim Challenge een dag waarop veel plezier wordt beleefd.

Verschillende afstanden
De zwemmers kunnen bij inschrijving kiezen voor afstanden.

  • Classic Swim, 35 km

De Class Swim is de originele afstand van de Groningen Swim Challenge. Het is de afstand waarmee het ooit allemaal begonnen is. De Classic Swim start voor dag en dauw in de haven van Zoutkamp. In teams van maximaal zes personen wordt in estafettevorm door het Reitdiep naar Groningen gezwommen, dwars door het prachtige Groninger landschap.

  • Ultra Swim, 50 km

Voor wie extra uitdaging zoekt, is een paar jaar geleden de Ultra Swim in leven geroepen. Bij de Ultra Swim zwemt men in een team, in estafettevorm, van Lauwersoog naar Groningen. Er wordt een afstand van maar liefst 50 km afgelegd. De zwemmers starten om 4.30 uur in Lauwersoog, steken vervolgens dwars het Lauwersmeer over, om daarna de route te vervolgen door het Reitdiep.

  • City Swim (kids), 1,5 km

De City Swim is een afstand van 1,5 km door de Groningse Grachten. De zwemmers beginnen bij de Westerhaven, langs het Groninger Museum en finishen tot slot bij de Oosterhaven.

Voorbereidingen
Ook dit jaar kunnen de zwemmers zich goed voorbereiden door zwemclinics te volgen. Deze clinics bestaan uit vier zwembadtrainingen en vier openwatertrainingen. De beginnende zwemmer leert de basis beginselen van de borstcrawl. Op deze manier komt iedereen veilig en lachend over de finish.

Facebooktwitter