4256 kilometer van Mexico naar Canada

In April gaat Lies de Pacific Crest Trail (PCT) lopen, een pad van 4256 km in Amerika, van de grens met Mexico tot aan de grens met Canada. Ze hoopt hier ongeveer 5 a 6 maanden over te doen.

Met deze trektocht wil Lies geld ophalen om de CanHep studie van het UMCG Kanker Research Fonds verder te helpen. Deze studie onderzoekt de effectiviteit van cannabisolie op leverkanker.

Zijn leven verlengd
De reden dat Lies geld wil ophalen voor dit onderzoek is omdat ze van dichtbij heeft gezien hoeveel baat kankerpatiënten kunnen hebben bij het gebruik van cannabisolie. Haar stiefvader wist, door zelf aan de slag te gaan met cannabisolie, zijn leven te verlengen met meer dan zes jaar. Zes jaren waarin hij nog veel meer heeft kunnen doen dan hem anders gegund was met de zware medicatie die hem door de artsen werd voorgeschreven. Uiteindelijk heeft hij eind 2021 zijn strijd verloren, maar Lies heeft hem voor hij stierf beloofd deze trektocht te maken om geld op te halen voor dit onderzoek waar hij met heel zijn hart in geloofde.

Bekend met de voordelen
Lies hoopt dat haar tocht niet alleen de studie vooruit helpt, maar ook dat meer mensen bekend raken met de voordelen die cannabisolie kan hebben voor kankerpatiënten, en om de vooroordelen die er tegen bestaan de wereld uit te helpen.

Volgt u Lies ook?
Volgt u Lies ook tijdens haar reis? Dat kan op haar website.
Wilt u een steentje bijdragen door te doneren? Dat kunt u doen door hier te klikken.

Facebooktwitter