Donaties stromen binnen dankzij overwinning volledige triathlon “IRONMAN” in de storm

Cheque overhandiging Joeval Benjamins UMCG Kanker Researchfonds
Joeval Benjamins handigt de cheque over aan het UMCG Kanker Researchfonds

Hij kan net weer voorzichtig naar ons toelopen. Joeval Benjamins heeft afgelopen zaterdag 4 juli de volledige triathlon, ook wel Ironman genoemd, gedaan op Ameland. “Ongelooflijk trots en ongelooflijk gesloopt. Na een jaar lang voorbereiden en trainen heb ik hem gehaald!”, zegt Joeval glunderend. En wát een bedrag heeft hij voor ons opgehaald. Maar liefs €12.176,40 en de donaties stromen nog steeds binnen.

De kersverse aanwinst van FC Groningen Arjen Robben loopt een stuk Ironman marathon mee met Joeval Benjamins
De kersverse aanwinst van FC Groningen Arjen Robben loopt een stuk van de marathon mee met Joeval .

Een Ironman, dat zijn heel wat kilometers. 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen. Hij volbracht het in 11,5 uur. En dat in stormachtige weersomstandigheden met windkracht 7-8. Gelukkig kon hij tijdens de marathon rekenen op een hoop support. Overal stonden mensen in poncho’s me aan te moedigen, terwijl ze bijna wegwaaiden. De laatste 15 km liep Arjen Robben zelfs mee. “Dat was zo tof. Hij moedigde me constant aan, ik moest wel door”.

Joeval: “Met dit project denk en hoop ik, al is het maar een minuscuul klein beetje, dat we een verschil gaan maken in de toekomst. Dat minder jonge volwassen afscheid van een ouder hoeven te nemen of misschien nog wel veel erger, andersom. Dat je langer je hoogte- en dieptepunten met je ouders en geliefden kan delen. Dat door onderzoek de verschrikkelijke ziekte beter en vroeger opgespoord kan worden, en wie weet te behandelen.”

Joeval Benjamins live op radio RTV Noord

Luister terug hoe Joeval Benjamins ons live op radio RTV Noord de cheque overhandigd, vanaf 22:25. https://www.rtvnoord.nl/radio/programma/20700/Karel-op-Noord/aflevering/33230

Geïnspireerd geraakt om ook in actie te komen? Op onze website staan tips en tricks om van jouw actie een succes te maken. https://www.umcgkankerresearchfonds.nl/doneren/u-kunt-helpen/

Facebooktwitter