Cheque overhandiging familie de Vente

Op donderdag 12 december mocht het bestuur van het UMCG Kanker Researchfonds een prachtig bedrag ontvangen van familie de Vente. De aanleiding was erg verdrietig, man en (schoon)vader Freddy de Vente overleed aan de gevolgen van kanker. Zijn wens was dat er geld zou worden ingezameld voor kankeronderzoek in het UMCG.

Er werd een prachtig bedrag van 1751 euro opgehaald. Dat Freddy 17 jaar ziek is geweest en 51 jaar mocht worden maakt dit bedrag toch wel extra bijzonder. Het geld zal gaan naar een onderzoek van dr. Jacco de Haan, een project door de familie zelf gekozen.

Project Bacteriën en Chemo

In dit onderzoek word gekeken in hoeverre de respons en bijwerkingen van een behandeling terug te voeren zijn op de samenstelling van het microbioom. Met andere woorden: ze willen vaststellen welke bacteriën er in de ontlasting voorkomen voordat de chemotherapie wordt gestart en tijdens de behandeling. Vervolgens wordt gekeken of er een verband is met de effectiviteit van de behandeling en de bijwerkingen. Met deze kennis kun je op termijn de samenstelling van de darmbacteriën wellicht zodanig beïnvloeden dat de behandeling beter werkt en bijwerkingen verminderen.

Wilt u ook bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek en meehelpen aan ons doel: kanker voorkomen, meer genezing mogelijk maken en de kwaliteit van leven met kanker verbeteren? Dan kunt u doneren via onderstaande gegevens.

NL21 ABNA 0423 1266 95
t.n.v. Stichting Steunfonds UMCG
o.v.v. KRF 4901

Facebooktwitter