Stichting Steunfonds UMCG

De zorg voor patiënten met levensbedreigende of zeldzame ziektes is een belangrijk onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Daarbij past onderzoek naar het ontstaan van ziektes en het vinden van nieuwe succesvolle behandelmethoden om patiënten te genezen en de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden. In het UMCG werken topspecialisten intensief samen om de best mogelijke zorg aan patiënten te geven. Die zorg is altijd maatwerk en in nauwe afstemming met verwijzende huisartsen en specialisten in andere ziekenhuizen.

Wetenschappelijk onderzoek
De specialistische zorg in het UMCG is mogelijk door goed wetenschappelijk onderzoek. Bij dat onderzoek wordt intensief samengewerkt met bijvoorbeeld nationale en internationale universitaire centra in de hele wereld. Resultaten uit het onderzoek worden zo snel mogelijk vertaald naar verbeteringen in diagnostiek en behandeling. Ook wordt onderzoek gedaan bij overlevenden van ziektes om schadelijke effecten van behandelingen op termijn te voorkomen.

Behandelen en herstel
Iedereen kent wel iemand die ziek is en soms zo ziek dat het maar de vraag is of herstel mogelijk is. Levensbedreigende en zeldzame ziektes zijn soms goed te behandelen, maar soms ook niet. In zo’n geval word je niet beter of in het ergste geval, overleef je de ziekte niet.. Daarom is er nog veel onderzoek nodig en met geld kunnen er stappen gemaakt worden om levensbedreigende en zeldzame ziektes beter te behandelen en herstel voor meer mensen mogelijk te maken.

Genezing voor iedereen een stukje dichterbij
Wanneer je te horen krijgt dat je een levensbedreigende of zeldzame ziekte hebt, dan is dit verschrikkelijk nieuws. Het kan ons allemaal overkomen! Slechte gewoontes dragen soms wel bij aan het ontstaan van ziektes, maar dat is lang niet altijd het geval. Ook als je heel bewust en gezond leeft kan het je overkomen. Dankzij innovatief onderzoek kunnen veel mensen genezen of nog lang verder leven, maar soms ook niet. Daarom helpt het Steunfonds UMCG onderzoekers en artsen om samen de beste behandelingen te ontwikkelen, zodat voor iedereen genezing een stukje dichterbij komt.

Meer informatie via e-mail steun@umcg.nl of telefoon 050-3617443.

Facebooktwitter