Update INFLAME onderzoek

Dr. Carolien Schröder is bezig met een studie naar inflammatoire borstkanker. In 2015 ging dit project van start, hieronder leest u de laatste ontwikkelingen binnen dit onderzoek.

De bloed- en tumormonsters zijn inmiddels naar Rotterdam gegaan en dus kan er in het laboratorium van wetenschapper en bioloog John Martens gestart worden met de werkzaamheden. Voor de klinische data werkt dr. Carolien Schrӧder samen met BOOG (Stichting Borstkanker Onderzoeks Groep) en binnenkort wordt de eerste data apart gezet voor de analyse van de data. Alle voorbereidingen om de analyses te kunnen uitvoeren zijn daarmee in volle gang! De uitkomst van de analyses zullen in de loop van 2019 worden beschreven en ingestuurd naar wetenschappelijke tijdschriften.

ESMO Breast Cancer 2019

Begin mei heeft Schrӧder een lezing gegeven op een groot Europees congres, ESMO Breast Cancer 2019. Ondanks het vroege uur van de lezing (07:45 uur) sprak zij voor een volle zaal van zo’n 400 personen! Dit laat zien dat het onderwerp ‘inflammatoire borstkanker’ wereldwijd de nodige aandacht heeft. Hieronder kunt u haar presentatie downloaden.

Wilt u meer weten over het onderzoek van dr. Carolien Schröder? Via onderstaande link komt u op een uitgebreid artikel over het INFLAME onderzoek.

Facebooktwitter