‘Wij tegen Kanker’: campagne gestart

Betere kansen voor patiënten

In november start de campagne ‘Wij tegen Kanker’. Met deze campagne wordt de innovatie in kankerzorg en rondom de kankerpatiënt onder de aandacht gebracht. De nadruk ligt op het financieren van projecten die bijdragen aan onze missie om genezing van kanker dichterbij te brengen. Het fonds financiert onder meer kleine onderzoeksprojecten, die onderzoekers gebruiken om succesvol grote subsidies te ontvangen. Ook wordt apparatuur ten behoeve van innovatief onderzoek gefinancierd, want daar is vaak onvoldoende geld voor.

Meer geld beschikbaar

Mooie bijkomstigheid is dat donaties en schenkingen aan het fonds rechtstreeks, en niet via derden, naar de projecten gaan. Hierdoor is er meer geld beschikbaar om met wetenschappelijk onderzoek betere kansen voor patiënten met kanker te creëren.

Hoe ziet de campagne er uit?

  1. 40.000 brieven gaan de deur uit met de vraag om onze jaarcampagne te steunen.
  2. Er wordt een crowdfunding campagne gedaan voor het leukemie onderzoek van professor Schuringa.
  3. We doen een facebookcampagne waarbij we twee digitale brochures aanbieden.
  4. Het logo ‘Wij tegen Kanker’ kom je tegen in poliruimtes en op de afdelingen van de oncologie.

Meer weten of vragen?

Bel of mail met Gerda Klooster, coördinator fondsenwerving UMCG (tel. 050-3613122, e-mail g.g.klooster@umcg.nl).

Wilt u ervaringen delen over onze campagne? Binnenkort komt de vragenlijst over onze campagne hier online.

Facebooktwitter