Immunotherapie in het UMCG

Gisteren kregen een Amerikaan en een Japanner de Nobelprijs voor de Geneeskunde. James P. Allison en Tasuku Honjo kregen de nobelprijs omdat ze werkten aan het stimuleren van het immuunsysteem van het menselijk lichaam, zodat dat zelf de tumoren aanvalt. Een prachtige erkenning van wat wetenschap kan bereiken!

Ook in het UMCG wordt immunotherapie toegepast en wordt er daarnaast veel onderzoek gedaan om met immunotherapie nog meer mogelijk te maken. In 2014 deed het UMCG al mee aan de ontwikkeling van de baanbrekende immunotherapie tegen een van de dodelijkste vormen van kanker: uitgezaaide melanoom. Hier vond het onderzoek onder leiding van universitair hoofddocent Wijnand Helfrich (52) plaats in het Laboratorium voor Translationele Chirurgische Oncologie van het UMCG uitgevoerd. Helfrich is in het UMCG één van de specialisten op het gebied van immuuntherapie.

Het UMCG Kanker Researchfonds helpt ook hem waar mogelijk om zijn onderzoek mogelijk te maken en willen we zijn werk graag financieren. Meer informatie over zijn project -> Project Zuiver

 Prof. Wijnand Helfrich

 

Facebooktwitter