Project Cancer Survivor succesvol afgerond

Steeds meer mensen overleven kanker en het is daarom belangrijk dat de kwaliteit van leven na kanker goed is.

Geen verontreiniging

Prof.dr. G.H. (Truuske) de Bock doet onderzoek binnen het project OncoLifeS  hoe de kwaliteit van leven van ex-kankerpatiënten verbeterd kan worden. Met het  isoleren van circulerend tumor DNA wordt onderzoek gedaan op speciale hiervoor geschikte apparatuur. Professor de Bock heeft een aparte veiligheidswerkbank (flowkast) nodig om geen verontreiniging te krijgen met ander materiaal en ook twee aparte centrifuges.

Ontzettend blij

Overlevers van kanker zien we bij verschillende afdelingen. Voor jongeren die kanker overleven is dit onderzoek van groot belang, want zij hebben nog een hele toekomst voor zich. Beter overleven voorkomt het risico op sociaal en maatschappelijk isolement. Beter overleven betekent dat je de kans op werk na kanker vergroot en onafhankelijk meedraaien in de maatschappij. De nieuwe apparatuur voor OncoLifeS wordt inmiddels succesvol ingezet voor diverse bepalingen. Het team van Truuske de Bock is ontzettend blij dat ze met deze faciliteiten voor patiënten aan de slag kunnen.

Het project is mede mogelijk gemaakt door: Bedumer Winterloop, In Casu, Iscoms en diverse giften.

Facebooktwitter