Sneller en goedkoper met Single Cell DNA Sequencing

Therapieresistent
Dr. Floris Foijer en dr.Diana Spiering kunnen vast stellen of een tumor therapieresistent. Hiervoor meten ze heel nauwkeurig verschillen in kankercellen en ook gevolgen van therapie voor een kankercel. Bestaande technieken hiervoor zijn geweldig, maar wel erg kostbaar.  Er is nu een nieuwe techniek die dezelfde uitkomst heeft maar die wel veel goedkoper zal zijn. Dit betekent dat deze techniek ook in de kliniek voor diagnose ingezet kan gaan worden.

Nieuwe techniek
Foijer en Spiering gaan deze techniek, waarbij single cell DNA sequencing gebruikt wordt, testen bij verschillende onderzoeken, een onderzoek dat € 35.000 kost. Het project van Foijer ‘Hoe heterogeniteit binnen een tumor tot groei en therapieresistentie leidt’ zal baat hebben bij deze nieuwe innovatieve techniek.

Betaalbare effectieve zorg
Het werk van Foijer en Spiering betekent een grote stap richting behoud van betaalbare effectieve zorg! Een mooi voorbeeld dat van grote betekenis is voor toekomstige patientenzorg.

Bijdragen aan betaalbare effectieve zorg kan via: Doneer ovv Single Cell.

Facebooktwitter