Indrukwekkende opening van het Protonencentrum UMCG

Wat was het bijzonder vanochtend! In vogelvlucht werd het ontstaan van het Protonencentrum UMCG gepresenteerd. Met aandacht voor nut en noodzaak van de behandeling. Het toekomstperspectief van patiënten wordt aanzienlijk verbeterd met deze nieuwe therapie. Met name voor kinderen is dit van groot belang. Kinderen uit heel Nederland kunnen voor protonenbehandeling terecht in Groningen. Gelukkig maar. Ze hoeven niet meer de hele wereld over voor de beste behandeling. Professor Langendijk benadrukte dit door ook aan te geven dat een vreemde taal voor ouders en kinderen het allemaal nog eens extra lastig maakt. Ook voor weken ver van huis voor een behandeling is niet meer aan de orde. In Groningen is er opvang voor familie en zorg er omheen.

Met futuristische beelden werd het protonencentrum gepresenteerd. Wij zijn er trots op! Maar hier stopt het niet. Veel behandelingen kunnen al met protonen, maar meer moet kunnen en verbeteren kan altijd. Met innovatief onderzoek doen we dat. Het UMCG Kanker Researchfonds draagt daar graag aan bij! Elke steun hier voor is welkom om onze patiëntjes nog beter te kunnen behandelen.

Mee helpen aan het werk van professor Langendijk? Doneer dan ovv Protonen.

Facebooktwitter