Onderdak voor kinderen met kanker

Als je kanker krijgt staat je leven op de kop. Als je kind kanker krijgt is de impact nog groter. Gelukkig zijn er steeds betere behandelingen en kunnen we dankzij innovatief onderzoek ook steeds meer kinderen genezen. Ook met protonentherapie is er een mooie stap gemaakt. Kinderen overleven kanker beter. Daarom komen kinderen uit het hele land naar het UMCG, het enige protonencentrum in Nederland dat kinderen mag behandelen, als ze bestraald moeten worden met protonen. Voor kinderen en ouders die niet uit de regio komen is het heel erg zwaar om dagelijks over grote afstand heen en weer te reizen tijdens de behandeling, die gemiddeld 5 tot 6 weken duurt. Daarom is er nu het Familie De Boer Huis. Dit  familiehuis biedt gezinnen een prettig ’thuis’ in een intensieve en onzekere tijd, op loopafstand van het UMCG Protonencentrum.

In het familiehuis zijn twee appartementen ingericht met hulp van schenkingen en donaties, door Stichting C&W de Boer,  Ikea Groningen, Ypey Expert Groningen en Stichting Vrienden UMCG.
Tijdens het verblijf krijgen de gezinnen  ondersteuning van de vrijwilligers van de Stichting Vrienden UMCG.

Meer weten over innovatieve protonenonderzoeksprogramma’s of ook helpen nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken door schenken of nalaten?
Uw gift is altijd welkom en wordt goed besteed. Voor meer informatie bel of e-mail: 050-3613122, g.g.klooster@umcg.nl .

Facebooktwitter