Recordbedrag Bedumer Winterloop voor kinderkanker

De Bedumer Winterloop 2018 bracht het fantastische bedrag van € 106.084 bijeen! Dr. Bart van de Sluis en zijn team krijgen een groot deel van de recordopbrengst van de Bedumer Winterloop.

Dr. Bart van de Sluis is onderzoeker bij kindergeneeskunde en werkt in het laboratorium van  kindergeneeskunde aan nieuwe modellen voor kinderkankeronderzoek (project Modellen). Het ontwikkelen van modellen is belangrijk, maar beperkt, tijdrovend en daarom ook kostbaar.  Met behulp van CRISPR/Cas kunnen eenvoudige functies die in DNA liggen opgeslagen geactiveerd worden. De CRISPR/Cas is één van de meest revolutionaire DNA-tools van vandaag. Met het geld van de Bedumer Winterloop kan Bart van de Sluis hiermee aan de slag.

De activatie van opgeslagen functies in DNA zorgen er voor dat modellen sneller ontwikkeld kunnen worden. Snelheid is belangrijk want als er sneller gewerkt kan worden, is er sneller inzicht in de ontwikkeling van tumoren. Dat is waar Bart van der Sluis en zijn team naar op zoek zijn. Inzicht in de ontwikkeling zorgt ervoor dat er betere behandelkeuzes gemaakt kunnen worden.

Kinderen met kanker kunnen daarmee beter behandeld worden en krijgen een beter toekomst perspectief. Bart van der Sluis werkt specifiek aan onderzoek voor kinderen. Toch zullen niet alleen de jonge kankerpatiëntjes profiteren van deze nieuwe techniek. In het UMCG wordt kennis gedeeld, zijn er korte lijnen tussen de verschillende onderzoeksgroepen.

Ook bijdragen aan dit kankeronderzoek?
Ik doneer eenmalig
Ik word donateur

Ik wil meer weten over onderzoeken die het UMCG Kanker Researchfonds financiert.

Facebooktwitter