Mariska in actie

De moeder van Mariska kreeg in 2011 de diagnose borstkanker. Terwijl haar moeder wordt behandeld, doet Mariska een belofte: ‘Als ma een uitzaaiing krijgt dan ga ik op de fiets naar Rotterdam om geld op te halen voor kankeronderzoek’. En haar moeder kreeg uitzaaiingen en zo  ontstond Tour du Lifeliner. De moeder van Mariska overleed begin 2015 aan de gevolgen van kanker; Mariska was toen pas 16 jaar.

De moeder van Mariska is al overleden voordat ze haar fietstocht rijdt. De eerste tocht ging naar Lifeliner 2 in Rotterdam. Fietstocht nummer 2 gaat naar Lifeliner 1 in Amsterdam en nummer drie in 2017 gaat naar Volkel waar Lifeliner 3 gestationeerd is. In 2018 klimt Marieke opnieuw op de fiets en gaat ze van Almelo naar vliegveld Eelde, waar Lifeliner 4 de thuisbasis heeft. Opnieuw is ze in actie om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Dit jaar voor het UMCG Kanker Researchfonds. Meer lezen of haar actie steunen? Op de fiets van Almelo naar Eelde

 

Facebooktwitter