En nog eens vijf redenen om in beweging te komen….

Te veel zitten (de gemiddelde Nederlander zit dagelijks bijna negen uur) is dus niet zo goed, omdat het lichamelijke klachten kan veroorzaken: meer kans op hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten, maar ook op diabetes type 2. Als we dan ook van dr. Carolien Schroder horen dat het borstkankergen van vet houdt, is er nog een reden om te blijven bewegen. Goed bewegen helpt immers tegen vetophoping in het lichaam.

Kom in beweging en wandel. Hieronder nog eens vijf redenen om te gaan wandelen:

1. Goed voor de longen: het vergroot het vermogen van de longen om zuurstof op te nemen.

2. Goed tegen depressie: wandelen werkt tegen stress en depressieve gevoelens; angststoornissen nemen af.

3. Goed voor de nachtrust: wandelen én daglicht is goed voor de biologische klok, waardoor in- en doorslapen beter gaat lukken. De kwaliteit van de slaap verbetert.

4. Goed tegen overgewicht: stevig doorlopen (5 kilometer per uur) kost ongeveer 240 kilocalorieën. Met dagelijks een half uur wandelen kun je dus afvallen.

5. Goed voor de spijsvertering: bewegen en dus ook wandelen stimuleert de spijsvertering en voorkomt verstopping van de darmen.

NB: De voordelen van wandelen merk je pas als je regelmatig loopt, maar je merkt wel meteen dat het een positief effect heeft op je humeur!

(N.a.v. bron: gezondheidsnet.nl)
Ook in beweging komen en je hebt kinderen? Dan kun je niet meer mee doen met de HazenRun op 2 april, maar wel met de Walk for Life op 26 mei a.s. De Walk for Life heeft meerdere programma’s: waaronder hardlopen, bootcamp, wandelen en diverse kinderactiviteiten. Lees hier meer.

Facebooktwitter