De eerste vier redenen om vandaag nog met (meer) wandelen te starten!

De gemiddelde Nederlander zit dagelijks bijna negen uur. Terwijl uit wetenschappelijk onderzoek gebleken is dat het niet goed voor je is. Zo verhoogt het de kans op hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten, maar ook op diabetes type 2. Dr. Carolien Schroder meldde al dat het borstkankergen van vet houdt! Dus ook vanuit dat oogpunt alle reden om wat vaker te wandelen. Hieronder een aantal redenen op een rijtje:

 1. Goed voor spieren en botten
Het maakt ze sterker en daardoor verlaagt de kans op het ontwikkelen van osteoporose (botontkalking).
Door botten frequent te belasten worden ze sterker en bouw je zelfs nieuwe botmassa op. Daarnaast is het ook goed voor het kraakbeen, het elastische weefsel tussen de botten.

2. Goed voor hart en bloedvaten
Iedere dag minstens dertig minuten lopen verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte in het bloed. Ook verbetert het de conditie van hart en bloedvaten. Het risico op hartproblemen daalt al met 50 procent als mensen één uur per week actief zijn.

 3. Goed tegen diabetes
Iedere dag lopen of wandelen geeft een lager risico op diabetes type 2. Het verlaagt niet alleen het risico op het ontwikkelen van diabetes. Ook als je diabetes hebt, is het goed om te wandelen, is gebleken uit onderzoek.

4. Goed voor de hersenen
Bij mensen die hun hele leven lichamelijk (en geestelijk) actief blijven, vermindert de kans op alzheimer met 20 tot 50 procent. Ook voor wie al dementeert, is wandelen gezond. Wandelaars zijn opgewekter en hun geheugen functioneert beter.

(N.a.v. bron: gezondheidsnet.nl)
Ook in beweging komen en je hebt kinderen? Dan kun je meedoen aan de HazenRun op 2 april. Lees hier

Facebooktwitter