Bliksembezoek van Stichtingsbestuur bij wetenschappers in het UMCG

Donderdag 18 februari 2016 hebben de bestuursleden van het UMCG Kanker Researchfonds een rondleiding gehad door diverse laboratoria. Dr. Floris Foijer vertelde in zijn laboratorium in Eriba over zijn onderzoek naar hersenkanker en veroudering. Prof.dr. Rob Coppes  legde uit wat zijn werk betekent voor patiënten. Het onderzoek naar stamceltherapie voor patiënten met een droge mond na bestraling in het hoofdhalsgebied is onlangs publiek onder de aandacht geweest. Op het MOL laboratorium gaf dr. Hein Schepers vervolgens een rondleiding terwijl hij onderhoudend vertelde over zijn onderzoek met apparatuur dat gesubsidieerd was door het fonds. Bij prof.dr. Marcel van Vugt kregen de bestuursleden ten slotte onder het genot van een kopje koffie informatie over de werkzaamheden van hem en zijn onderzoeksgroep. Het bestuur, bestaande uit drs. Froukje Pit, prof.dr. Edo Vellenga en Peter Nammensma RA, was onder de indruk en kreeg een goed beeld van de verschillende onderzoeksgroepen en wat de bijdragen van het fonds in de afgelopen jaren betekenen voor deze groepen.

 

 

 

Facebooktwitter